rècord_pizza_

El passat 10 de juny a Fontana, Los Angeles (EEUU) es va batre el Rècord Guinness de la pizza més llarga del món, superant la marca registrada l’any anterior a Nàpols, Itàlia, amb una pizza que va assolir 1,93 quilòmetres de llargada i un pes total de 7.808 quilos.

Desenes de persones voluntàries i xefs van treballar des de les 7 de la tarda del dia abans en l’elaboració i cocció de la pizza. Per preparar-la van fer falta tres forns industrials que s’anaven movent al llarg de la pizza cada 17 minuts.

Segons especificava la normativa del Rècord Guinness, la pizza havia de tenir una amplada mínima d’uns 51cm, estar recoberta de salsa i de formatge i, la que sobrés, s’havia de donar al banc dels aliments locals, o bé a alguna institució de beneficència.  

Finalment, quan es van haver omplert tots els forats i l’inspector va proclamar el nou Rècord Guinness la pizza es va poder tallar i posar en caixes. En van sortir aproximadament unes 63.000 racions d’uns 10cm x 15cm. Us hauria agradat provar-la? 😉