els_aromes_del_pa

El pa moltes vegades el fem servir per acompanyar altres aliments, però a nivell aromàtic és un aliment amb entitat pròpia clara ja que té més de 540 contrastos aromàtics.

L’olor del pa és un element importantíssim a l’hora de la compra perquè com tots els olors queda registrat a la memòria olfactiva i ens permet traslladar-nos a altres èpoques i moments de la nostre vida.

Les aromes que es desprèn del pa les generen els enzims que durant la fermentació creen els olors de la molla i durant la cocció potencien les aromes de la crosta.

Segons el tipus de pa es genera una olor o un altre, i aquest ve determinat pel cereal utilitzat per elaborar el pa, per exemple un pa de sègol es fa habitualment amb una massa àcida, la qual té un alt contingut en àcid làctic i acètic que genera una molla molt més aromàtica.