Recepta_de_la_baguette

Una recepta que teníem pendent des de fa temps, ja que la baguette segueix essent una de les peces panarres més demandades al nostre país.

La baguette diuen que és un derivat del típic pa de Viena, creada a Àustria al S. XIX quan van començar a funcionar els primers forns a vapor. Es comenta que va ser la solució ideal per tal de que els forners poguessin treballar més ràpid, ja que es podia preparar i tardava menys en coure’s.

Els ingredients que es necessiten per fer baguettes són els següents:

Farina Ylla Baguette 100×100: 1.000 gr.
– Sal: 18 gr.
– Aigua: 620 ml.
– Llevat fresc: 20 gr.
– Llet en pols: 30 gr.

I el procediment comença per amassar tots els ingredients de la recepta durant uns 30 minuts. Després hem de deixar reposar la massa resultant en bloc de 60 a 90 minuts. El següent pas és formar les peces, aquest procés es pot fer a ma o amb una divisora hidràulica. Pel que fa a la mesura de les peces podem escollir el pes que més en convingui.
Seguidament haurem de deixar fermentar les peces a l’armari de 90.
I per últim ja només ens quedarà coure-les al forn de vapor a uns 220º.