pa de gra complet

Al mercat ens podem trobar tres tipus de pans: pa blanc, pa integral i pa de gra sencer, la diferencia entre ells bàsicament radica en les parts del cereal que utilitzen.

En el pa blanc només s’utilitza l’endosperma del cereal, que principalment conté midó, proteïnes i vitamina B.

El pa integral utilitza l’endosperma però també el salvat, que és la pellofa del cereal, molt rica en fibres, vitamines del grup B i substancies antioxidants.

En canvi el pa de gra complet utilitza les tres parts del cereal, l’endosperma, el salvat i la llavor, la part més interna del cereal i la que dona origen a una nova planta. Aquesta és molt rica amb proteïnes, vitamines dels grups B i E, minerals, substàncies antioxidants i àcids grassos essencials.

Per tant des del punt de vista nutricional el pa de gra complet és molt més interessant pel nostre cos, i és una gran ajuda a la salut cardiovascular, digestiva, diabetis de tipus 2, control de pes corporal i prevenció de càncer de colon. Aquest tipus de pa és molt beneficiós sobretot per persones amb elevat colesterol o glucosa a la sang, estrenyiment, sobrepès i amb antecedents familiars de càncer de colon.