pizza_refrigerada_

Les pizzes fresques refrigerades són una opció barata, fàcil i ràpida de preparar per quan no tenim o simplement no volem dedicar temps a la cuina. Però són realment un aliment de qualitat? Segons una anàlisi de l’OCU (Organització de Consumidors i Usuaris) aquestes pizzes són a nivell nutricional força pobres. El problema principal que assenyalen és l’excés de greix i de sal. A més, tenen pocs ingredients, les més consumides només pernil dolç i formatge, i en algun cas el formatge ni tan sols ho és, sinó que es tracta d’un preparat a base de greix.

Pel què fa a les masses ja preparades, els experts conclouen també que tenen un excés de greix i de sal. Tot i axí, en poder escollir els ingredients que hi posem, consideren que poden convertir-se en una opció més saludable.

També el reconegut cuiner italià de la pizzeria La Bricciola de Barcelona , Pino Prestanzzi, fa una valoració d’algunes d’aquestes pizzes en un cata a cegues. El resultat, segons el xef, és que cap d’elles arriva a l’aprovat.

La conclusió? el millor és fer-ne un consum ocasional i escollint bé quines, o fer-nos les pizzes a casa.