Aquest mes de Juny s’ha posat a la venda el pa de pagès català amb Identificació Geogràfica Protegida (IGP), identificació que servirà per assegurà al consumidor que el pa compleix una sèrie condicions i reglaments, a més de reunir determinats trets visuals i organolèptics com que ha de ser rodó, d’imatge rústica, de crosta cruixent de color torrat, molla tendra i alveolat gran, del mateix color blanc que la farina que s’utilitza. També, ha de romandre tendre en el temps i ha de tenir un gran aroma i sabor, certa acidesa per mantenir la sensació de frescor, una textura agradable passades unes vuit hores. Aquesta certificació assegura que el pa està fet de forma tradicional, es a dir que està elaborat a ma, amb fermentacions lentes, coent sempre les masses en forns de solera refractària.

El consumidor el podrà identificar aquest pa perquè es vendrà en bosses numerades amb el logotip de l’IGP.

De moment està disponible en 410 punts de venda a Catalunya, i les expectatives del Gremi de Forners es doblar les vendes d’aquest tipus de pa, gràcies a la IGP.

Des de Ylla1878 apostem per aquest tipus de iniciatives que ajuden a recuperar el pa fet de forma tradicional.