Amb aquest post volem intentar donar resposta a alguns mites sobre el pa integral.

El pa integral és un pa fet amb farina de blat no refinada, es a dir que conté tota la part del gra que normalment es destria del germen perquè s’enrancia. A més conté una gran quantitat de fibra dietètica i es considera més sa que el pa blanc sobretot perquè té un índex glucèmic més baix.

El seu color no sempre es un indicador que de que és pa integral, ja que en alguns casos els pans foscos poden estar fets de farina de altres cereals. Algun exemple pot ser amb els pans de sègol i amb els pans on s’hi afegeix farines de malta.

Un altre mite del pa integral és que engreixa menys que el pa blanc, en part pot ser certa ja que com que conté més fibra s’ha de mastegar més bé i s’arriba a una sensació de sacietat més ràpida.