varietat de pans a espanya

Encara que existeixen més de 300 varietats de pans autòctons a la península més totes les especialitats estrangeres, en realitat els pans que més es consumeixen són només 5 tipus. A continuació us expliquem quins són i les seves principals característiques

Barra de quart: pa molt indicat per fer entrepans ja que té la crosta fina però cruixent, amb la molla solta i de gust neutre.
Baguette: varietat de pa provinent de França de forma allargada i estreta, té un pes de uns 250 gr. I només pot estar fet amb farina de blat, aigua, llevat, massa mare i sal.
Pa de pagès: pa arrodonit de mida gran. Aquest tipus de pa duren més dies perquè tenen una crosta més gruixuda que fa el pa més resident a la humitat. La seva molla es densa i compacte.
Xapata: pa provinent d’Itàlia que es caracteritza sobretot per tenir una forma plana i tenir una molla força alveolada gràcies a la l’alta hidratació de la massa. És ideal per fer entrepans planxats i per acompanyar el menjar.
Pa integral: tipologia de pa que cada cop es consumeix més perquè és més saludable gràcies a la fibra que conté. De forma habitual aquest tipus de pa es fa barrejant farina de blat amb altres com el sègol, malta o avena.