El món avança i l’ofici de forner també, i en aquest cas per bé. Avui volem destacar una entrevista al renombrat forner Xavier Barriga, cap visible dels forns de pa Turris.

En aquesta comenta que avui en dia amb les noves tècniques com les fermentacions llargues amb fred, els forners han millorat la seva qualitat de vida i ja no han de treballar de nit. La seva tècnica és aplicar fred a les masses (entre 4º i 14º) per allargar el temps de fermentació (48h) i millorar el gust del pa.

De fet gràcies a aquesta avanç el seu fill s’ha engrescat a seguir l’ofici familiar.

També aprofita en aquesta entrevista per reivindicar que el pa es fa amb 4 ingredients i que els consumidors haurien de malfiar-se de pans que continguin més de 10 ingredients, segurament aquests són fruit de processos industrials.